Diamond or bricks | BNT Diamonds
Untitled design 18

Investing in diamonds or bricks?

19 Jul 21
12135 munten rollen uit glazen bokaal baunat diamonds 600x432

Nog nooit eerder stond er zoveel spaargeld op de spaarrekeningen, ondanks de historisch lage rente op een spaarboekje. Toch wordt er meer en meer naar alternatieven gezocht en daarbij wordt investeren in vastgoed weleens overwogen. Maar brengt dit nog wel op? We maken de vergelijking met investeren in diamant.

Het principe van investeren in vastgoed is heel eenvoudig: kopen om nadien te verhuren en aldus rendement te halen uit de huurinkomsten. Bij het opnieuw verkopen van de woning, wordt er dan meestal ook nog eens een mooie meerwaarde gerealiseerd. Uit alle onderzoeken blijkt dat investeren in vastgoed vandaag nog steeds populair is. Investeren in diamant is eenvoudig op vergelijkbare manier: kopen om nadien met meerwaarde te verkopen. “Huurgelden” kan je weliswaar niet halen uit een investering in diamant.

Rendement

Het rendement van vastgoed hangt van verschillende factoren af, zoals de initiële aankoopprijs, de verhuurprijs, renovatiekosten, enz. Analisten geven aan dat men een gemiddeld rendement van 3% per jaar mag verwachten. Dat klinkt nog steeds als muziek in de oren, want dit ligt een stuk hoger dan wat er met een spaarboekje te verdienen valt. Bovendien is het ook een stabieler rendement dan bijvoorbeeld aandelen waarbij de koers soms onvoorspelbaar is.

Diamanten bezitten een intrinsieke en duurzame capaciteit tot waardestijging. Verschillende studies en analisten tonen aan dat de diamantprijzen structureel zullen blijven stijgen de komende decennia.

Tastbaar

Woningen, appartementen, garages, studio’s… het is allemaal tastbaar en reëel. Je ziet waarin je investeert. Voor investeerders die zekerheid belangrijk vinden, is vastgoed dus interessanter dan aandelen of obligaties die “virtueel” in een beleggingsportefeuille zitten. Hetzelfde geld voor investeren in diamant. Je krijgt geen papieren die de diamant vertegenwoordigen, maar je krijgt wel de diamant zelf in bezit.

Opwaardering

Wie zelf de handen uit de mouwen wil en kan steken, kan bijdragen tot de waardestijging van zijn eigendom. Een rijhuis dat moet worden opgeknapt, is vaak aan een interessante prijs aan te kopen. Wie dan zelf renoveert, doet de waarde van de investering zelf stijgen. Losse diamanten kunnen ook opgewaardeerd worden, door ze te laten zetten in juwelen. Oude familiejuwelen bijvoorbeeld kunnen op die manier een opknapbeurt krijgen, wat dan ook weer een waardestijging impliceert.

Zware investering

Hoe je het draait of keert, om te kunnen investeren in vastgoed heb je meteen een grote som geld nodig. Zelfs voor het kleinste rijhuis betaal je al minimum 150.000 euro. Daarbovenop komen er nog een hele reeks andere kosten: notariskosten, registratierechten… Investeren in diamant kan al vanaf veel lagere bedragen. Het benodigde startkapitaal ligt er beduidend lager dan bij vastgoed.

Investeren in diamant biedt dus heel wat voordelen. Het is eenvoudig, ze geven een gegarandeerd rendement, ze zijn tastbaar en je hebt de mogelijkheid op ze eventueel zelf op te waardelen. Bovendien kan je met een klein bedrag al starten. De specialisten bij BNT Diamonds bezorgen je meer informatie op maat.

With this article, BAUNAT strives to inform you thoroughly about investing in diamonds. No investment can be guaranteed to be without risk or fully according to your expectations. That is why we recommend to research the risks and aspects of investing in diamond properly to ensure that you make the right choice for your portfolio.